Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Viséi csirke (belga) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke, 3 gerezd fokhagyma, só, 15 dkg libazsír, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 4 tojás sárgája, 1 dl tejszín.

Elkészítés:
A csirkét fokhagymás-sós bő vízben párolja puhára, majd vágja bontási darabokra és tegye tepsibe. Tartsa meg a párolólevet, és a fokhagymát is kivéve a léből. Olvasszon meg 10 dkg libazsírt, öntse a csirkére. Süsse eelőmelegített sütőben aranybarnára. Olvassza meg a maradt libazsírt, keverje bele a lisztet, majd keverjen hozzá 5 dl párolólevet, végül a tejet. Párolja kis hőn kb. 15 percig, hogy mártássá sűrűsödjön. A hőről levéve keverje bele a tojássárgákat, az áttört főtt fokhagymát és a tejszínt. Sózza ízlés szerint. Öntse a csirkére. Melegen tálalja.

Tanácsok:
az eredeti recept fiatal libára vonatkozik.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell rétegesen » Baszk csirkemell » Tejszínes csirkemellfilé » Szegedi csirkegulyás
» Tepsis csirkeegytál » Mandulás csirke » Csirkemell salátával » Tejfölös rakott csirke
» Duplahagymás csirkecomb » Gombás csirkeszárny » Sült csirke alufóliában » Csirkenyárs
» Ördögi csirke » Kedvenc csirkecombom » Sajtos csirke tésztával » Gombás csirkemáj almával


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.