Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zabpehellyel készült palacsinta (12-14 db) recept

Kategória:
 Reform ételek
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg zabpehely (vagy zabpehelyliszt), 2 dl tej, 3 dl szódavíz, fél dl olaj, 1 mokkáskanál só.

Elkészítés:
A zabpelyhet finomra darálom vagy összetöröm. A felvert tojást a tejjel és a sóval összekeverem, majd hozzáadom a lisztet és a szódavizet. Ezután simára keverem. Ekkor adom hozzá a zabpelyhet és az olajat. 10 percnyi várakozás után ismét összekeverem, és kikent palacsintasütõben a szokásos módon vékony palacsintákat sütök belõle. (Csak az elsõ palacsinta sütése elõtt szükséges kiolajozni a serpenyõt, mert a többi már "magát" olajozza.) Tetszés szerinti töltelékkel, sósan is, édesen is fogyasztható.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csúsztatott palacsinta I. » Juhtúrós palacsinta » Palacsintába bújt csirke » Tejszínes mákos palacsinta
» Csodapalacsinta » Gundel palacsinta » Palacsinta másként » Argentin palacsinta
» Brokkoli palacsintában » A legjobb palacsintatészta » Bodzapalacsinta » Kakaós palacsinta máskép
» Palacsintatésztás virsli » Palacsinta-kacsák » Pikáns túrós palacsinta » Hig palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.