Tutireceptek.hu fejléc

Zellerleves pikánsan recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes zellergumó
2 dl tejföl
2 dkg vaj
1/2 csomag zellerzöld
fél citrom leve
cukor

a galuskához:
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
1/2 csomag zellerzöld


Elkészítés:
A megtisztított, megmosott zellert kis kockákra vágjuk, és a vajban üvegesre pároljuk, majd felengedjük egy liter vízzel.
Lefedve kis lángon puhára főzzük. Közben a felvert tojást simára keverjük a liszttel, egy csipet sóval meg a finomra vágott zellerzölddel, majd a forrásban lévő levesbe apró galuskákat szaggatva megfőzzük. Végül az egy kevés levessel simára kevert tejföllel gazdagítjuk, megszórjuk a finomra vágott zellerzölddel, és jól összeforraljuk.
A forró levest egy csipet cukorral meg a citrom kifacsart levével pikánssá ízesítjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellerleves sajtfelfújttal » Pikáns zellerleves » Zellerleves » Hagymaleves pikánsan
» Zellerleves barna rizzsel » Pikánsan pácolt csirkecomb » Rókagomba-krémleves » Zsu levese
» Aratógulyás » Zöldséges fehérbab leves » Csicsókaleves kolbásszal » Zöldteás málnaleves
» Áfonyás zableves » Méregtelenítő leves Borscs » Uborkaleves főzés nélkül » Zellergaluska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.