Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ciprusi húsvéti leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg bárányhús csonttal,
2 liter víz,
1 közepes nagyságú vöröshagyma,
3 zellerszár,
1 csokor petrezselyem,
10 dkg rizs,
3 tojássárgája,
1 evőkanál finom kukoricaliszt,
1 csésze tej,
só,
bors

Elkészítés:
A bárányhúst megmossuk, lefejtjük a csontról, és nagyobb kockákra vágjuk. A húst a csonttal együtt nyeles lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, és az aprított zellerszárral együtt a levesbe tesszük. Nagy lángon főzzük, amíg felforr, majd csökkentjük a lángot, és alkalmanként lehabozzuk a leves tetejét. Fedő alatt 1 órát főzzük, majd hozzákeverjük a szétválogatott, megmosott rizst, az apróra vágott petrezselymet, és még 25 percig főzzük, amíg a rizs teljesen meg nem puhul. Ha elkészült a leves, kiszedjük belőle a csontokat. Tálalás előtt kikeverjük a tojássárgákat a kukoricaliszttel, a tejjel, amíg egyenletes sűrűségű nem lesz, majd hozzákeverjük a leveshez, és fedő nélkül 5 percig főzzük. Utána lehúzzuk a levest a tűzről, és folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a citromlevet, ízlés szerint sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, majd tányérokba szedve azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Bárányhúst nagyobb piacokon, bevásárló csarnokokban találhatunk. Édeskés ízét jól ellensúlyozza a citrom vagy a savanykás tárkony.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi gulyásleves » Tejszínes batátaleves » Pikáns francia hagymaleves » Anyu-féle húsleves
» Csirkés padlizsánleves » Húsvéti koszorú másképpen » Rebarbara leves » Erőleves percek alatt
» Frankfurti leves másképp » Mészáros leves » Zalai csirkeleves » Rókabomba leves
» Tojás leves Ági módra » Citromos-mézes szőlőleves » Gombakrémleves » Árpapehely leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.