Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hússal rakott lencse recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csomag lencse
1 evőkanál ételízesítő
só, bors
3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
30 dkg darált hús
1 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 tojás

Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
Másnap az áztatóvizet leöntjük róla, és annyi ételízesítős, borsos, fokhagymás, babérleveles vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Beletesszük az egyben hagyott fokhagymát és a babérlevelet. Kb. 40 perc alatt megfő.
A darált húst hagymán pörköltszerűen lesütjük, sózzuk, borsozzuk.
A lencse felét jénaiba rétegezzük, a darált húst rásimítjuk, majd újból lencse kerül rá. A tetejére tojással, sajttal elkevert tejfölt öntünk. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje piros lesz.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csöves rakott krumpli » Jázminteás lencse » Rizs darát bárányhússal » Rakott alma banánnal
» Rakott sajtos » Virslis lencseleves » Babapiskótás rakottas » Almás rakott galuska
» Rizs lencsével » Kukoricás rakott cukkini » Virslivel rakott zöldbab » Hússal rakott burgonya
» Rakott brokkoli másként » Rakott csirke gombával » Húsos rakott tészta » Alföldi rakottas


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.