Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hússal rakott lencse recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csomag lencse
1 evőkanál ételízesítő
só, bors
3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
30 dkg darált hús
1 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 tojás

Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
Másnap az áztatóvizet leöntjük róla, és annyi ételízesítős, borsos, fokhagymás, babérleveles vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi. Beletesszük az egyben hagyott fokhagymát és a babérlevelet. Kb. 40 perc alatt megfő.
A darált húst hagymán pörköltszerűen lesütjük, sózzuk, borsozzuk.
A lencse felét jénaiba rétegezzük, a darált húst rásimítjuk, majd újból lencse kerül rá. A tetejére tojással, sajttal elkevert tejfölt öntünk. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje piros lesz.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal rakott csirkemell » Lencseleves virslivel » Túróval rakott zöldbab » Rakott tejszínes tészta
» Rakott melegszendvics » Jázminteás lencse » Zöldséges, rakott hús » Rakott mákostészta
» Rakott csirkemell3 » Szabolcsi rakott hús » Rakott karalábé rizzsel » Hússal töltött ostyalap
» Rakott patisszon » Rizses rakott spárga » Savanyú lencseleves » Túrós palacsinta rakottas


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.