Tutireceptek.hu fejléc

Zöldfűszeres sült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 1 kg pulykamellfilé
1/4 l fehérbor
2 tasak mártásalap (sültekhez)
2 evőkanál olaj
3-4 evőkanál tejszín
só, fehér bors
A töltelékhez: 50 g reszelt sajt
50 g friss zöldfűszer (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony)
2 mogyoróhagyma
1 tojás
1 kávéskanál vaj
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors

Elkészítés:
Meghámozzuk és felaprítjuk a hagymát, és forró vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadunk apróra vágott zöldfűszert, majd rövid ideig dinszteljük össze, és az egészet hűtsük ki. Közben a húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk meg és dörzsöljük be fehér borssal ízlés szerint. A hagymás-zöldfűszeres keverékhez tegyünk zsemlemorzsát, tojást és sajtot. Keverjük össze jól, és a masszát kenjük a hússzeletek tetejére. Tekerjük fel a szeleteket (vigyázzunk, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle), konyhai cérnával összekötözzük, és forró olajban megsütjük. Miután szép barnára pirult a hús, hozzá adunk bort és a mártásalapot, majd az egészet 1 órán át pároljuk. Forraljuk fel a mártást, és öntsük bele a tejszínt, majd ízesítsük a sóval és a borssal. Tálalhatunk egy-egy roládot a mártáson, és köretként rizsát szolgálhatunk fel.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldfűszeres sajtfalatkák » Zöldfűszeres palacsinta » Zöldfűszeres sonkás tészta » Tavaszi zöldfűszeres leves
» Zöldfűszeres keksz » Zöldfűszeres mártogatós » Zöldfűszeres gombafejek » Zöldfűszeres rántotta
» Zöldfűszeres kecskesajt » Zöldfűszeres Grissini » Zöldfűszeres light saláta » Zöldfűszeres túrókrém
» Zöldfűszeres tengeri hal » Zöldfűszeres tésztasaláta » Zöldfűszeres tonhalkrém » Zöldfűszeres hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.