Tutireceptek.hu fejléc

Zöldfűszeres tengeri hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé,
3 evőkanál vaj,
2 hagyma,
1 cikk fokhagyma,
1 csokor kapor,
1 csokor petrezselyem,
1 citrom,
4 kanál zsemlemorzsa,
őrölt szerecsendió,
só,
bors

Elkészítés:
A kaprot, a petrezselymet lecsipkedjük a száráról, megmossuk és apróra vágjuk. A citrom héját alaposan ledörzsöljük, megmossuk, a héját lereszeljük. Hozzáadjuk a zöld-fűszerekhez. Teszünk bele vajat, zsemlemorzsát, és sóval, borssal ízesítjük. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és nagyon apróra vágjuk, az áttört fokhagymával együtt megdinszteljük, majd az őrölt szerecsendióval együtt belekeverjük a zöld-fűszeres masszába. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belehelyezzük az enyhén besózott lazacszeleteket, és bekenjük a halakat a zöld-fűszeres keverékkel. 200º C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha elkészült, minden tányérra 1-1 szelet fűszeres halat helyezünk, a tetejét citromkarikákkal díszítjük, és tepsiben sült burgonyát kínálunk mellé.

Tanácsok:
Nemcsak lazacfiléből, hanem más fagyasztott tengeri halakból is elkészíthetjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás tengeri hal » Fokhagymás tengeri halfilé » Zöldfűszeres kecskesajt » Rokfortos tengeri hal
» Zöldfűszeres keksz » Zöldfűszeres rántotta » Párolt tengeri hal. » Zöldfűszeres Grissini
» Tengeri frittata » Zöldfűszeres tésztasaláta » Tengeri halfilé másképpen » Tengeri halfilé rizzsel
» Zöldfűszeres tonhalkrém » Tavaszi zöldfűszeres leves » Zöldfűszeres gombafejek » Északi-tengeri halleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.