| Zöldfűszeres tengeri hal receptHalas ételek Hozzávalók: 4 szelet lazacfilé, 3 evőkanál vaj, 2 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, 1 citrom, 4 kanál zsemlemorzsa, őrölt szerecsendió, só, bors Elkészítés: A kaprot, a petrezselymet lecsipkedjük a száráról, megmossuk és apróra vágjuk. A citrom héját alaposan ledörzsöljük, megmossuk, a héját lereszeljük. Hozzáadjuk a zöld-fűszerekhez. Teszünk bele vajat, zsemlemorzsát, és sóval, borssal ízesítjük. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és nagyon apróra vágjuk, az áttört fokhagymával együtt megdinszteljük, majd az őrölt szerecsendióval együtt belekeverjük a zöld-fűszeres masszába. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belehelyezzük az enyhén besózott lazacszeleteket, és bekenjük a halakat a zöld-fűszeres keverékkel. 200º C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha elkészült, minden tányérra 1-1 szelet fűszeres halat helyezünk, a tetejét citromkarikákkal díszítjük, és tepsiben sült burgonyát kínálunk mellé. Tanácsok: Nemcsak lazacfiléből, hanem más fagyasztott tengeri halakból is elkészíthetjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |