| Csirke sült gyümölccsel - Hot Panben receptHúsételek Hozzávalók: 12 darab filézett csirke felsőcomb só (tetszés szerint) étolaj (a sütő aljára éppenhogy) szeletelt gyümölcsök (alma, nashi [kínai] körte, banán, meggybefőtt és konzerv-őszibarack, illetve bármi, amit szeretünk) natúr kefir vagy joghurt Elkészítés: A húsokat kettévágjuk, de kisebb szeletekre is érdemes felvágni, mert akkor később - pl. pici gyereknek - nem kell összenyiszálni, és pirosabbra is sül. Az óriásserpenyőt kicsit átolajozzuk, beállítjuk 150 fokra, és beletesszük a húsokat. Tűpróbáig, de minimum pirulásig sütjük, feltekerjük a hőtároló csavarját 180 fokra, majd beleszórjuk a gyümölcsöket, és fedő alatt is pároljuk kicsit, hogy levet eresszen. Pár perc múlva, amikor már éppen készen van, rákanalazzuk a kefirt vagy a joghurtot. Összekeverjük az ételt, kikapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk, hogy legalább tíz percig összeérjenek az ízek. Tanácsok: Ha marad belőle, érdemes hűtőbe tenni másnapra vagy későbbre, mivel a gyümölcsök és a hús tovább érlelődik, átveszik egymás ízét, „integrálódnak”, és egyszerűen isteni lesz a végeredmény! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: boribakter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |