Tutireceptek.hu fejléc

Csülöksaláta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

50 dkg füstölt csülök,
30 dkg burgonya,
2 alma,
20 dkg csemege uborka,
10 dkg trappista sajt,
2 dl majonéz,
1 evőkanál ketchup

Elkészítés:

A csülköt megmossuk, hideg vízben feltesszük főni, és puhára főzzük. (Főtt csülköt is vehetünk, ez esetben sokkal gyorsabban elkészíthető a saláta.) Elkészítés: 1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd leszűrjük. Ha kissé kihűlt, meghámozzuk és kockára vágjuk. A csülköt kivesszük, leöblítjük, hagyjuk kihűlni, majd csíkokra vágjuk. 2. Az almát megmossuk, megtöröljük, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, vékonyabb gerezdekre szeljük. A csülökhússal és a burgonyával mély salátástálban összeforgatjuk. A csemegeuborkát szintén csíkokra aprítjuk, és a salátához adjuk. Megszórjuk sóval, borssal és lazán összekeverjük. 3. A sajtot lereszeljük, a majonézt összedolgozzuk a ketchuppal, mindkettőt külön tálkába tesszük az asztalra, hogy mindenki ízlése szerint szedhessen belőle a salátára.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-hagymás pulykamell » Oldalra rakott karaj » Sörben sült csülök I. » Sajtos rakottas
» Lecsós-szelet » Fehérborban főtt csirke » Fokhagymás-sajtos vaj-pulyka » Csirkemáj kínai módra
» Őzcomb gersliropogóssal » Bakonyi csirkemell » Szárnyaspástétom » Hamis rántott csirkecombok
» Gombás szelet sajttal » Pannonhalmi legényfogó » Sertésszelet gombás fészekkel » Libamáj római tálban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.