Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági steak. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg. héjában főtt burgonya, 25 dkg. erdei gomba (vargánya,tinóru, pereszke vagy piaci, termesztett csiperke), 4 szelet bélszín, egyenként kb. 15-16 dkg., 2 evőkanál olívaolaj, fél kiskanál frissen őrölt fekete bors, 4 db. tojás, fél dl. tej, 3 dkg. vaj, só ízlés szerint.Tálaláshoz: 1 szem érett paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, majd enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Ha meghűlt megtisztítjuk és szeletekre vágjuk a megtisztított gombával együtt. A hússzeleteket enyhén megpotyoljuk, olajjal mindkét oldalát megkenjük, majd megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, sóval. A tojásokat a tejjel összekeverjük, sóval ízesítjük. A felolvasztott, forrósított vajon a gombát és a burgonyát melegítjük, közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha az alja megpirult megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk néhány perc alatt (vigyázzunk, hogy nehogy leégjen!). Ha kész, akkor a tojásos tejet hozzáadjuk és megvárjuk amíg besűrűsödik. Külön serpenyőben olajat forrósítunk, amin a bélszín szeletek mindkét oldalát egy-egy percig megsütjük. Ekkor a tüzet mérsékeljük, vajat adunk a zsiradékhoz, a steak szeleteket megsózzuk, ha szükséges borsozzuk és készre sütjük.Tálaláskor a hússzeleteket megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, díszítjük felszeletelt paradicsommal és mellé tesszük a kész köretet. Friss zöld salátával, pincehideg vörös borral - opportóval, konkordival vagy kadarkával az igazi,- kínáljuk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági töltött pecsenye » Galyasági töltött tojás » Galyasági vegyes pörkölt » Galyasági pecsenye
» Galyasági lacipecsenye 2 » Galyasági gombapaprikás » Galyasági tojásleves. » Galyasági apróhusos leves.
» Galyasági pacal bográcsban » Galyasági őzpörkölt » Galyasági gomba tejfölösen » Galyasági korhelyleves
» Galyasági tócsni » Galyasági rakottas » Galyasági bográcsos » Galyasági zellerkrémleves



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.