Tutireceptek.hu fejléc

Karajszeletek vegyes salátával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
3 dkg vaj
1 kávéskanál őrölt borsfű
2 evőkanál vörösborecet

A salátához:
2 fej saláta
2 evőkanál vörösborecet
3 evőkanál olaj
4 borsfűág
őrölt bors


Elkészítés:
A vajat és a borsfüvet simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Ezzel a húst bekenjük, majd olajjal kikent tepsiben megsütjük. Amikor kész, felszeleteljük, és kihűtjük. A zsírját ecettel jól elkeverjük, és áttörjük. A salátákat leveleikre szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, és hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A babot és a zöldbabot 8-10 percig sós vízben roppanós puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Salátástálban az olajat, az ecetes sült levet, az apróra vágott borsfüvet összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Még melegen óvatosan belekeverjük a babot és a zöldbabot. A húst a fűszeres zöldség mellé tálaljuk.

Tanácsok:
Pirítóst vagy hideg főtt burgonyát adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyári vegyes saláta » Vegyes muffin » Tonhalas vegyes saláta » Mustáros karajszeletek
» Vegyes savanyúság télre » Vegyes disznósajtsaláta » Vegyes lekvár dinnyével » Vegyes pizza
» Vegyes-gyümölcstorta » Argentin vegyes saláta » Hideg vegyes gyümölcsleves » Vegyes püré leves gazdagon
» Vegyeske » Vegyes turmix » Vegetáriánus vegyes saláta » Vegyes friss saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.