Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol felfújt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol (kb.80 dkg)
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
3 csapott evőkanál liszt

a tál kikenéséhez olaj

Elkészítés:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A tojássárgákat simára keverjük a liszttel, a puha vajjal, a reszelt sajttal, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beleterítjük a karfiolt, ráöntjük a tojásos masszát, és forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános túrófelfújt » Ropogós karfiol » Lecsós karfiolpaprikás » Karfiolkrém, brokkolikrém
» Meggyfelfújt » Karfiollepénykék » Tejszínes, tojásos karfiol » Karfiol leves
» Karfiolsaláta » Karfiol-brokkoli krémleves » Karfiolos palacsinták » Burgonyafelfújt gazdagon
» Húsos rakott karfiol » Pórés-karfiolos rakottas » Habfelfújt » Karfiolpaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.