Tutireceptek.hu fejléc

Lilahagyma püré recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg lilahagyma
1 dl olívaolaj
5 dl vörösbor
5 dl almalé
3-4 babérlevél
2 ágacska rozmaring
1 kávéskanál feketebors
1 mokkáskanál köménymag
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
üvegenként késhegynyi tartósítószer

Elkészítés:
A lilahagymát tisztítás után karikára vágjuk.Az olajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pároljuk benne.Felöntjük a vörösborral és az almalével,hozzáadjuk a cukrot ,a sót, és a fűszereket,majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrű péppé főzzuk.
Azon forrón üvegekbe töltjük ,a tetejére késhegynyi tartósítószert teszünk.Az üvegeket lezárva száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
Sertéssültek és sült halak mellé ajánlom.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lilahagyma lekvár » Lilahagymás párizsi saláta » Lilahagyma saláta » Töltött lilahagyma
» Lilahagymasaláta » Fetás-lilahagymás lepény » Lilahagymás pogácsa 2. » Lilahagymás pogácsa
» Lilahagymás krumplipüré » Lilahagymás sajtkrém » Ecetes görögdinnyehéj » Mézes uborka
» Teszt savanyúság. » Savanyú káposzta párolva » Hordós /30 l-es/ » Kovászos savanyú káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.