| A Mikulás sapkája receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 g búzaliszt 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor 100 g porcukor 1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor 100 g lágyvaj vagy margarin 2 tojás (közepes méretű) 50 g darált mogyoró 1 tasak Eredeti Dr. Oetker Puding puncs 400 ml tej 1 tasak Dr. Oetker Decor Cukormáz puncs 150 g fehércsokoládé 1 teáskanál olaj 1 doboz Dr. Oetker Decor színes Szórócukor Elkészítés: A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Belekeverjük a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel 2 perc alatt összedolgozzuk. A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, az alján kivajazott és sütőpapírral letakart) öntjük és elegyengetjük. A formát a sütő alsó harmadába toljuk, és megsütjük a tésztát. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 25 perc Amikor a tészta kihűlt, egy keverőedénybe morzsoljuk. A pudingot a tasakon található leírás szerint, de cukor nélkül és csak 400 ml tejjel elkészítjük, majd a morzsolt tésztához adjuk. Hozzákeverjük a cukormázport, és az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A masszát kb. 25 részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot csepp alakúra formázzuk, majd a vastag végét a munkalapra nyomjuk, hogy megálljon. A kis sapkákat kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládét az olajjal vízfürdőben, alacsony hőfokon megolvasztjuk. A sapkák alját először a csokoládéba, majd a színes szórócukorba mártjuk. A maradék csokoládéval ízlés szerint feldíszítjük a süteményeket. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |