Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertéshús
1 fej hagyma
2 ek olaj
25 dkg burgonya
1 liter erõleves (kockából)
2 dl tejföl
liszt
2 fõtt tojás
1/2 cs zöldpetrezselyem
1/2 citrom leve
2 babérlevél
mustár

bors

Elkészítés:
Az apró kockára vágott húst az olajban megpirított hagymára tesszük. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a kockákra vágott burgonyát. Amikor a hús és a krumpli is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk. A tejföllel simára keverjük, és besûrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockára vágott fõtt tojásra merjük a levest.


A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos csicserikrémleves » Almaleves habgaluskával » Tökbél krémleves » Üde krémleves parajjal
» Pille könnyű tökleves » Sóskaleves, tojással » Brokkolileves gerslivel » Fokhagymás camembert-leves
» Kedvenc zöldséglevesem » Palóc leves » Tom csirkelevese » Ököruszály leves
» Erdélyi malacaprólékleves » Székely csalánleves » Szíve-Nyelve Leves » Fahéjas meggyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.