Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szeder krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg szeder
10-15 dkg cukor
1 citrom
1 egész fahéj
5-7 szem egész szegfűszeg
2 dl tejszín
1 evők. liszt

Elkészítés:
A citrom vékonyra szelt héját, a fahéjat és a szegfűszeget 1 dl vízben addig főzzük, míg felére fő a lé. A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a fűszeres lét, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi bőven ellepi. 20 percig főzzük, majd a liszt tejszín keverékével besűrítjük. Végül fél citrom levével, és ízlés szerint ha szükséges, akkor cukorral ízesítjük. Egy sűrű szitán átöntjük a levest, így lesz krémlevesünk. Jól lehűtve tejszínhabbal és a félre tett szederrel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes eperkrémleves » Újhagymakrémleves » Brokkoli krémleves gyorsan » Kukorica krémleves
» Sajtkrémleves » Zöldség Krémleves » Sajt-krémleves » Kokuszos szedertorta
» Őszibarack-krémleves 1 » Burgonya krémleves » Gesztenyekrémleves » Kelkáposzta krémleves
» Avokádókrémleves » Hideg cukkini krémleves » Kagylókrémleves » Tejszínes szederkrém


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.