Tutireceptek.hu fejléc

Tormaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 szál torma (friss)
30 dkg liszt
5-5 dl tej és húsleves (leveskockából)
2 dkg vaj
fél citrom (leve)
5 dkg füstölt szalonna
1 dl tejszín
cukor
őrölt fehér bors

1 szelet pirítós
zsázsalevél

Elkészítés:
A tormát megreszeljük, és citromlével elkeverjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, majd hozzáöntjük a húslevest és a tejet. Állandóan kevergetve felforraljuk, és belekeverjük a reszelt tormát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd levesszük a tűzről, és melegen tartjuk. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a zsírjában megpirítjuk a pirítóskockákat is. A tejszínt belekeverjük a levesbe, és felforraljuk, de nem főzzük tovább. A szalonna- és kenyérkockákat a leves tetejére szórjuk, és zsázsalevéllel díszítjük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szaharinos kalács » Tejszínes gombócleves » Sajt leves » Lim-lom leves
» Piemontei pacalleves » Egyszerű paradicsomleves » Hagymaleves húsgombóccal » Sárgarépaleves kefírrel
» Kolozsvári bableves » Kukoricalisztes piskóta-görhe » Medvehagyma leves pirítóssal » Cseresznyekrémleves
» Májgombóc prézli nélkül » Kapros juhtúróleves » Káposztás bab » Zöldfűszeres sajtfalatkák 2.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.