Tutireceptek.hu fejléc

Csontleves daragaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg sertés csont
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
negyed gumó zeller
1 szál fehérrépa
fél fej karalábé
egy db TV paprika

pár szem egész bors


A daragaluskához:
2 db egész tojás
4 evőkanál búzadara
1 csomag petrezselyem zöld
csipet só

Elkészítés:
Egy fazékban, hideg vízben feltesszük a csontot főni. Amikor a víz felhabosodott, a csontot kivesszük, leöblítjük, majd tiszta vízben újra feltesszük főni.
A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és a csonthoz adjuk. Sóval és szemes borssal ízesítjük. Lassú lángon, épphogy csak gyöngyözzön, másfél óráig főzzük.

A daragaluskához a tojásokat egy tálban verjük fel lazán. Sózzuk, és belekeverjük a darát. A petrezselyem zöldet aprítsuk finomra, és keverjük a darához. 10 percet pihentessük. A daragaluskákat külön, sós vízben főzzük ki. Forraljuk fel vizet, és szaggassuk bele a darát. (Ehhez egy hideg vízbe mártott evőkanállal formázzuk galuska alakúra a nyers tésztát.) Ha már forr, öntsünk rá egy pohár hideg vizet. Vegyük a tüzet takarékra, fedjük le a lábost, és 10 percig hagyjuk a galuskákat duzzadni a vízben.
Tálalás: a levest levesestányérba tálaljuk. Tegyünk a tányér közepére 2-3 galuskát, öntsük fel a forró, leszűrt levessel. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel, és tegyünk mellé pár darab sárgarépát.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csontleves alaplé » Csirkecsontleves » Mézes szilvakrém leves » Csülkös sóskaleves
» Aszalt szilvás sonkaleves » Uritök krémleves » Meggyleves habgaluskával » Anna Tárkonylevese.
» Miso leves » Parasztos leves » Bajor krumpli leves » Madridi gazpacho
» Minestrone - Zöldségleves » Cékla krémleves » Saláta leves I. » Fokhagymás krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.