Tutireceptek.hu fejléc

Alma-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg alma, 2 evőkanál citromlé, 6 dkg cukor, csipetnyi őrölt fahéj, 2 dl tejfel, 2 evőkanál búzakeményítő, 2 dl tej, 4 evőkanál búzadara.

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, földaraboljuk és egy liter citromlével, cukorral és őrölt fahéjjal ízesített vízben előfőzzük. A tejfölben elkeverjük a búzakeményítőt és behabarjuk vele a levest. Ha kihűlt, turmixoljuk. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük folyamatosan kevergetve, majd lefedve állni hagyjuk. A behűtött alma-krémlevest tányérokba szedjük és személyenként 3-3 db. galuskát szaggatunk az előbbiek szerint elkészített tejbedarából. A tetejére kevés őrölt fahéjat hintünk és kínáljuk.

Tanácsok:
Egyszerű, gyors és finom

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkáskocka » Vanília pudingos gofri » Tejszínes eperkrém-leves » Bacilust legyőző leveske
» Marhahúsleves májgombóccal » Pudingos gyümölcsleves » Bazsalikomos paradicsomleves » Töltött-rántott sajt
» Baconos-hagymás hús » Hagyma leves » Lazachab » Húsleves
» Tengerészváró leves » Frankfurti leves másképp » Sűrű tejfölös gombaleves » Vadnyúl pástétom


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.