Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alma-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg alma, 2 evőkanál citromlé, 6 dkg cukor, csipetnyi őrölt fahéj, 2 dl tejfel, 2 evőkanál búzakeményítő, 2 dl tej, 4 evőkanál búzadara.

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, földaraboljuk és egy liter citromlével, cukorral és őrölt fahéjjal ízesített vízben előfőzzük. A tejfölben elkeverjük a búzakeményítőt és behabarjuk vele a levest. Ha kihűlt, turmixoljuk. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük folyamatosan kevergetve, majd lefedve állni hagyjuk. A behűtött alma-krémlevest tányérokba szedjük és személyenként 3-3 db. galuskát szaggatunk az előbbiek szerint elkészített tejbedarából. A tetejére kevés őrölt fahéjat hintünk és kínáljuk.

Tanácsok:
Egyszerű, gyors és finom

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gulyásleves gombával. » Tökgombóc kapormártással » Paradicsomleves rántottával » Fűszeres leves
» Zöld leves » Joghurtos mézes almakrémleves » Tavaszi zöldfűszeres leves » Kínai fafü leves
» Narancsleves » Csípős savanyú leves » Kelleves húsgombóccal » Hagymaleves (diétásan)
» Vörösboros aszaltszilva-leves » Libagulyás » Tejszínes meggyleves » Füstölthús leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.