Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Krémleves almából recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4-5 nagyobb alma
10-12 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
2 csipet só
méz
1,5 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Lábosban vízzel felöntjük, összefőzzük a fűszerekkel, meg sózzuk, mézzel ízesítjük. Az almák negyedét félretesszük, a többit botmixerrel pépesítjük. A tejfölt a liszttel kikeverjük, majd a levesbe tesszük.
Hagyjuk hűlni, s amikor enyhén langyos, a félretett almaszeletekkel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors zöldségkrémleves » Ananászkrémleves » Karácsonyi borkrémleves » Karfiolkrémleves
» Sárgarépa krémleves » Rokfortos zellerkrémleves » Sárgadinnye krémleves » Áfonyakrémleves
» Rókagomba-krémleves » Fokhagymakrémleves másként » Zeller krémleves » Rizses krémleves
» Halkrémleves (4 főre) » Tejfölös kapor krémleves » Cukkini krémleves » Málnakrémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.