Tutireceptek.hu fejléc

Krémleves almából recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4-5 nagyobb alma
10-12 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
2 csipet só
méz
1,5 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Lábosban vízzel felöntjük, összefőzzük a fűszerekkel, meg sózzuk, mézzel ízesítjük. Az almák negyedét félretesszük, a többit botmixerrel pépesítjük. A tejfölt a liszttel kikeverjük, majd a levesbe tesszük.
Hagyjuk hűlni, s amikor enyhén langyos, a félretett almaszeletekkel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pórékrémleves » Őszibarack krémleves » Spárgakrémleves másként » Füstöltsajt - krémleves
» Hideg zöldségkrémleves » Kelkáposzta krémleves » Sajtkrémleves egyszerűen » Karfiol-brokkoli krémleves
» Sajtos brokkolis krémleves » Sárgaborsó krémleves » Nektarin krémleves » Kler brokkolikrémlevese
» Sajt-krémleves » Amarant krémleves » Tejszínes eperkrémleves » Brokkolikrémleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.