Tutireceptek.hu fejléc

Krémleves almából recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4-5 nagyobb alma
10-12 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
2 csipet só
méz
1,5 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Lábosban vízzel felöntjük, összefőzzük a fűszerekkel, meg sózzuk, mézzel ízesítjük. Az almák negyedét félretesszük, a többit botmixerrel pépesítjük. A tejfölt a liszttel kikeverjük, majd a levesbe tesszük.
Hagyjuk hűlni, s amikor enyhén langyos, a félretett almaszeletekkel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halkrémleves garnélával » Brokkoli krémleves » Őszibarack-krémleves 1 » Burgonyakrémleves (4 főre)
» Hideg tokaji borkrémleves » Zellerkrémleves » Sajtkrémleves cipóban » Rebarbara krémleves
» Ananászkrémleves » Cseresznyekrémleves » Vöröslencse krémleves » Zeller krémleves
» Cukkinikrémleves2 » Kelkáposztakrémleves light » Sajtkrémleves egyszerűen » Fokhagyma krémleves 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.