Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás, diós kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

40 g vaj vagy sütőmargarin
250 g liszt
25 g porcukor
14 g sütőpor
1 tojás
75 g tej
Töltelék

100 g szárított áfonya
5-8 ek almalé
100 g dió, apróra vágva
2 kisebb alma, vagy 1 nagy, lereszelve
2-3 ek ribizlilekvár, vagy valamilyen savanykásabb lekvár

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, kivajazunk vagy ki sütőmargarinozunk egy tepsit. A tészta hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk, a töltelék alapanyagait összekeverjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, 25x30 cm (kb). Rákenjük a tölteléket, majd hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a piskótatekercset. A sütőlapra helyezzük, és 35-40 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ausztrál almás piskóta » Almás reteksaláta » Kekszes almás sütés nélkül » Almáskalács
» Foszlós kakaós kalács » Habos almás szeletek » Almás csirkemájas serpenyő » Csokis kalács
» Ír almás pite » Almás- túrós rácsos » Mazsolás almás szelet » Könnyű almás
» Mézes almáskalács » Almás vöröskáposzta » A nagyi almás sütije » Almás diófelfújt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.