Tutireceptek.hu fejléc

Almás, diós kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

40 g vaj vagy sütőmargarin
250 g liszt
25 g porcukor
14 g sütőpor
1 tojás
75 g tej
Töltelék

100 g szárított áfonya
5-8 ek almalé
100 g dió, apróra vágva
2 kisebb alma, vagy 1 nagy, lereszelve
2-3 ek ribizlilekvár, vagy valamilyen savanykásabb lekvár

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, kivajazunk vagy ki sütőmargarinozunk egy tepsit. A tészta hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk, a töltelék alapanyagait összekeverjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, 25x30 cm (kb). Rákenjük a tölteléket, majd hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a piskótatekercset. A sütőlapra helyezzük, és 35-40 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás latkesz » Mézeskalács, cukormázzal » Almás dara » Lángolós almásszelet
» Kevert almás » Banános kalács ünnepre » Almás pite - fűszeresen » Diabetikus Almás pite 2
» Almás rizs » Almás legyezőtorta Update2 » Puha mézeskalács » Ünnepi kalácskoszorú
» Almáspite golyó » Almás krémes szelet » Szirupos-mákos kalács » Almás csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.