Tutireceptek.hu fejléc

Rakott nokedli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Nokedli:
1 kg liszt,
3 tojás,
só és víz (amennyit felvesz)

Töltelék:
10 -05 dkg bacon,
kis olaj,
80 dkg füstölt (esetleg lecsó-)kolbász
10 kenyénre főtt tojás
Tetejére:
1 pohár tejföl,
15 dkg bármilyen reszelt sajt

Elkészítés:
A nokedli tésztáját forrásba lévő vízbe kiszaggatjuk, majd pár perc főzés után hideg vízbe szűrjük, és folyó-víz alatt leöblítjük.

A tojást keményre főzzük és a kolbásszal együtt karikára szeleteljük.
A kolbászból kisütjük a zsírját és leszűrjük.

A nokedlit a megpirított szalonnával összeforgatjuk.


Egy tepsit (jénait) megkenünk olajjal majd a fél adag nokedlit elterítjük benne.
Ráhalmozzuk a tojást a kolbászt,majd a maradék galuskát.
A tetejét megkenjük a tejföllel és megszórjuk a sajttal.
Kb. 20 percig sütjük 180°-on, amíg a sajt szépen megpirult.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakottas » Almás-mákos rakott tészta » Maradékból rakott tészta » Francia rakott krumpli
» Spenótos rakott krumpli » Zöldséges rakott burgonya » Rakott puding » Rakott burgonya másképp
» Zöldborsós nokedli » Kapros- juhtúrós nokedli » Hússal rakott burgonya » Rakott krumpli
» Rakott padlizsán » Rakott tök, vagy cukkini » Rakott almás-túrós » Rakott túrós csusza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.