Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mese almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
½ kg liszt
1 csomag sütőpor
kevés só
20 dkg cukor
1 egész tojás, 1 tojás sárgája
15 dkg zsír
2 dl tejföl
vaníliáscukor
őrölt fahéj
mazsola
ízlés szerinti mennyiségű alma (min. 5-6 db, nagyságtól függően)

Elkészítés:
A 1/2 kg lisztet, 1 csomag sütőport, kevés sót és 20 dkg cukrot 1 egész tojással, 15 dkg zsírral és 2 dl tejföllel összegyúrunk. A tészta egyik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. Az almatöltelékhez 1 csomag vaníliáscukrot, mazsolát és őrölt fahéjat is tegyünk. A tészta másik felével az almát betakarjuk s tojás sárgájával megkenve, villával megszurkáljuk. Forró sütőben világosbarnára sütjük. A kész tésztát vaníliáscukorral bőven meghintjük.

Tanácsok:
Minél több almát reszelünk le és tesszük bele, annál finomabb lesz [de azért vigyázzunk, hogy a végén át tudjuk a süteményt harapni:))].

Cukorbetegek is megcsinálhatják cukor nélkül. Úgy is finom lesz.


A receptet beküldte: Tűz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Német Almás » Almás-lekváros pite » Almás, rumos puding » Almás-diós sajtkrém
» Almás grillcsirke » Almás ropogós 2. » Könnyű almás » Almás rizsfelfújt
» Almás kifli » Almás-barackos sült metélt » Almás briós Briell-nek » Almás croissant 1
» Almás diós muffin » Almás-citromos pulykamell » Almás palacsintalepény » Almás diófelfújt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.