Tutireceptek.hu fejléc

Almás-körtés galuska mákkal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

* 2 db tojás
* 20 dkg vaj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 20 dkg tehéntúró
* 1,5 dl tejföl
* 10 dkg liszt
* 2 db zsemle
* 2 db alma
* 2 db körte
* porcukor
* darált mák

Elkészítés:
A tojások sárgáját 15 dkg vajjal, 1 csomag vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval kikeverjük. Belemorzsoljuk a friss tehéntúrót, és lazítjuk tejföllel. Eldolgozzuk benne a lisztet, és hozzáadjuk az előzőleg megpirított zsemlekockákat. Belereszeljük az almát és a körtét, majd hűvös helyen legalább egy órán keresztül pihentetjük.

A masszából kanállal galuskákat szaggatunk, és bő, forrásban lévő vízben megfőzzük.

Alvasztott vajjal meglocsolva, porcukros mákkal meghintve tálaljuk


A receptet beküldte: nayloon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis aranygaluska » Aranygaluska borhabbal » Finom Aranygaluska » Galuskás-krumpli leves
» Somlói galuska (U2) » Sajtgaluska-leves » Kötött galuska leves » Töpörtyűs galuska
» Gombaleves májgaluskával » Fincsi aranygaluska 1 » Galuska (nokedli, nokli) » Kapros-túrós galuska
» Rest asszony galuskája » Somlói galuska(egyszerűen) » Túrógaluska hagymával » Rakott galuska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.