Tutireceptek.hu fejléc

Gombaleves májgaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg gomba
3 darab sárgarépa
1 szál póréhagyma
2x1 csokor petrezselyemzöld
4 darab tyúkhúsleves kocka
0,5 dl olaj
30 dkg kacsamáj
1 egész tojás
5 dkg morzsa
1 ek.liszt

őrölt bors
majoránna

Elkészítés:
Először a galuskát állítjuk össze. A májat elkaparjuk, hozzátesszük a kissé felvert tojást, sót, borsot, morzsolt majorannát, az egyik csokor petrezselymet apróra vágva, a morzsát és a lisztet. Jól összekeverjük, majd félretesszük pihenni.

Az olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd hozzátesszük a karikára vágott répát, a 2.csokor vágott petrezselyem felét és a szeletelt gombát. 2-3percig pirítjuk, majd félrehúzzuk és belemorzsoljuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk .Felöntjük kb. 2 liter vízzel.

Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket. A kész levesbe apró galuskákat szaggatunk a májas keverékből és nagyon lassan főzzük puhulásig. Tálaláskor a maradék vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás gombaleves » Tejfölös gombaleves » Gombaleves cérnametélttel » Göcseji gombaleves
» Erdei gombaleves » Különleges gombaleves » Gombaleves egyszerűen » Gombaleves Tamás módra
» Gombaleves Juca módra » Gombaleves magyarosan » Háromhagymás gombaleves » Gombaleves
» Gombaleves fogyókúrázóknak » Gombalevesem » Friss gombaleves » Sűrű tejfölös gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.