Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombaleves májgaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg gomba
3 darab sárgarépa
1 szál póréhagyma
2x1 csokor petrezselyemzöld
4 darab tyúkhúsleves kocka
0,5 dl olaj
30 dkg kacsamáj
1 egész tojás
5 dkg morzsa
1 ek.liszt

őrölt bors
majoránna

Elkészítés:
Először a galuskát állítjuk össze. A májat elkaparjuk, hozzátesszük a kissé felvert tojást, sót, borsot, morzsolt majorannát, az egyik csokor petrezselymet apróra vágva, a morzsát és a lisztet. Jól összekeverjük, majd félretesszük pihenni.

Az olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd hozzátesszük a karikára vágott répát, a 2.csokor vágott petrezselyem felét és a szeletelt gombát. 2-3percig pirítjuk, majd félrehúzzuk és belemorzsoljuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk .Felöntjük kb. 2 liter vízzel.

Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket. A kész levesbe apró galuskákat szaggatunk a májas keverékből és nagyon lassan főzzük puhulásig. Tálaláskor a maradék vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás gombaleves » Tárkonyos gombaleves » Gombaleves Juca módra » Tartalmas gombaleves
» Sűrű tejfölös gombaleves » Gombaleves magyarosan » Gombaleves » Zöldborsós gombaleves
» Gombaleves cérnametélttel » Gombalevesem » Tejfölös gombaleves » Erdei gombaleves
» Gombaleves rizzsel » Sajtos-sonkás gombaleves » Gombaleves fogyókúrázóknak » Különleges gombaleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.