Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
1 cs sütőpor
14 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 pohár tejföl
1 kg reszelt alma
12 dkg porcukor
1 vanillincukor
lehet bele tenni fahéjat, mazsolát.

Elkészítés:
A lisztet, zsírt, sütőport cukrot, tejfölt, tojás sárgáját összegyúrjuk és egyenletesen nyújtva a tészta nagyobbik felét tepsibe helyezzük.
Összekeverjük az almával a porcukrot, vanilincukrot, fahéjat és mazsolát. Az almakeveréket kinyomkodjuk, és a lapra simítjuk. A tészta másik felét kinyújtjuk, és az almatölteléket befedjük, egy kicsit megnyomkodjuk.
Villával megszurkáljuk, csíkozhatjuk, és tojássárgájával megkenjük.
Közepes hőmérsékleten sütjük.


A receptet beküldte: sutoczkine


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mese almás 2. » Zabpelyhes-almás golyók » Almás körtés kalácspuding » Sonkás-hagymás lepény
» Bögrés almás-fahéjas süti » Birsalmasajt » Gyors almás pite » Almás répás kókuszgolyó
» Édes lepény » Almás őzgerinc » Barackos lepény » Almás sajtkoktél
» Almás banános smoothie » Fahéjas krumplis lepény » Almás-diétás kekszgolyó » Almás-mazsolás crumble


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.