Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
1 cs sütőpor
14 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 pohár tejföl
1 kg reszelt alma
12 dkg porcukor
1 vanillincukor
lehet bele tenni fahéjat, mazsolát.

Elkészítés:
A lisztet, zsírt, sütőport cukrot, tejfölt, tojás sárgáját összegyúrjuk és egyenletesen nyújtva a tészta nagyobbik felét tepsibe helyezzük.
Összekeverjük az almával a porcukrot, vanilincukrot, fahéjat és mazsolát. Az almakeveréket kinyomkodjuk, és a lapra simítjuk. A tészta másik felét kinyújtjuk, és az almatölteléket befedjük, egy kicsit megnyomkodjuk.
Villával megszurkáljuk, csíkozhatjuk, és tojássárgájával megkenjük.
Közepes hőmérsékleten sütjük.


A receptet beküldte: sutoczkine


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forró almás pite puncs » Habos mákos lepény » Almás rakott galuska » Óriás almás palacsinta
» Almás, zabpelyhes muffin » Almás torma » Almasaláta zellerrel » Gyors almás kevert
» Brokkolilepény » Mese almás » Almás pulykamell » Almás pecsenye
» Barna lepény » Almás-fahéjas szelet » Nádasdi diós lepény » Ausztrál almás piskóta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.