Tutireceptek.hu fejléc

Almás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
1 cs sütőpor
14 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 pohár tejföl
1 kg reszelt alma
12 dkg porcukor
1 vanillincukor
lehet bele tenni fahéjat, mazsolát.

Elkészítés:
A lisztet, zsírt, sütőport cukrot, tejfölt, tojás sárgáját összegyúrjuk és egyenletesen nyújtva a tészta nagyobbik felét tepsibe helyezzük.
Összekeverjük az almával a porcukrot, vanilincukrot, fahéjat és mazsolát. Az almakeveréket kinyomkodjuk, és a lapra simítjuk. A tészta másik felét kinyújtjuk, és az almatölteléket befedjük, egy kicsit megnyomkodjuk.
Villával megszurkáljuk, csíkozhatjuk, és tojássárgájával megkenjük.
Közepes hőmérsékleten sütjük.


A receptet beküldte: sutoczkine


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkemáj » Gránátalmás Bellini » Pekándió-lepény » Pita görög lepénykenyér
» Almás pite /nagyon finom/! » Diós lepény Ági módra » Almás rácsos » Almás bugyor
» Karacsonyi csudaalmas » Fahéjas, almás csiga » Formás almás kelesztve » Burgonyás túrós lepény
» Almás csirke székelyesen » Harlequinlepény » Almás pecsenye » Almás-vaníliás szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.