Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Virslis lepény recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Tésztához:
* 8 dkg túró
* 3 ek olaj
* 3 ek tej
* 12,5 dkg liszt
* 1 tk sütőpor
* só
Töltelékhez:
* 4 szál virsli
* 2 db lilahagyma
* 1 ek olaj
* 12,5 dkg natúr krémsajt
* 2 tojás
* 10 dkg tejföl
* só
* bors

Elkészítés:
1. A túrót keverjük össze a tejjel, a 3 ek olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral és sóval elegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk össze.
2. Vajazzuk ki a sütőformát (tortaformát), és a vékonyra kinyújtott tésztát terítsük bele, úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából. Előmelegített sütőben 10 percig süssük.
3. A töltelékhez a virslit vágjuk vékony karikákra, és egyenletesen osszuk el a tészta alján. A hagymát 1 ek olajon dinszteljük meg, és szórjuk a virslikarikákra.
4. Keverjük ki a krémsajtot a tojásokkal és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és a tészta tetejére öntjük.
5. Tegyük vissza a sütőbe, és további 30 percig süssük.

Tanácsok:
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Maszat84


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Patisszon lepény » Krémsajtlepény kékszőlővel » Kukoricalepény reggelire » Cukkinilepény
» Virslis lángos » Sárgabarack lepény » Virslis sajtos saláta » Könnyű virslis zöldségragu
» Virslis kifli » Virslisaláta U1 » Almás meggyes túrós lepény » Albán sajtos lepény
» Vasárnapi meggyes lepény » Virslis tarhonya leves » Töröklepény » Egreslepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.