Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás lepényem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl

Töltelék:
6-8 db közepes alma
2 evőkanál sárgabaracklekvár
2 evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj

1 marék darált dió a szóráshoz
1 db tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, és előveszek egy 25x35 cm -s tepsit.
Az almákat mosom, hámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Megpárolom, míg a leve el nem fő. Közben folyamatosan kevergetem, nehogy odaégjen. A baracklekvárral és a cukorral alaposan összekeverem, majd a tűzhelyről levéve, eldolgozom benne a vajat.
A tészta hozzávalóit a tejföl kivételével összegyúrom. Állagtól függően kanalanként teszem hozzá a tejfölt, ha szükséges. Közepesen kemény, nyújtható tésztára van szükség.
Kétfelé osztom, lapokra nyújtom. Az egyik lapot kinyújtom, a tepsibe helyezem, és megszórom egy maréknyi darált dióval. Rákanalazom az almatölteléket, és egyenletesen eloszlatom, majd befedem a másik tésztalappal. Villával megszurkálom, és lekenem tojássárgájával.
180 fokon, 30-35 perc alatt megsütöm. Langyosan szeletelem, porcukorral vastagon meghintve tálalom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű almás süti » Almás-szilvás csirke » Almás-répás sali » Andland almás pite
» Habos almás fincsi süti » Almás ital » Kelt almás palacsinta » Almás fasírt
» Almás vagdalt » Almás-fahéjas zabkása » Almás mákos süti » Almás(-diós) zellersaláta
» Almás májkavalkád » Habos almás » Csokis-almás torta » Forró almás álom


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.