Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almatorta tejszínes öntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g tehéntúró
4 ek. olaj
3 tojás
1 cs. vaníliáscukor
50 g méz
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor

3 kg alma
60 g folyékony méz
1/8 l tejföl

Elkészítés:
A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliás cukorral és a mézzel. Összekeverjük a sütőport a liszttel, és az eddigieket összekeverjük. Tortaformába tesszük a tésztát, és hűvös helyre tesszük.
Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, és eltávolítjuk a csutkáját. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és körberakjuk a tésztán.
A tortát forró sütőbe tesszük, és félig megsütjük (kb. 25 perc). Két tojást a folyékony mézzel és tejföllel jól felverünk, és ráöntjük a tortára, majd tovább sütjük, míg az öntet aranyszínűvé válik és kemény lesz.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines túrókrém torta » Sütőtökös tejszínes csirke » Karamellás almatorta » Sült banán vaníliaöntettel
» Tejszínes almatorta » Tejszínes csirkemell » Extra Gyors almatorta » Tejszínes pulykamell
» Tejszínes csirkemell ragu » Tejszínes-tárkony leves » Tejszínes-tepsis krumpli » Tejszínes hagymaleves
» Sajtos- tejszínes spagetti » Tejszínes laskagomba » Narancsos-tejszínes torta » Tejszínes sült halfilé


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.