Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-tormás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
• 1 nagy csirke,
• 15 dkg héjatlan mandula,
• 20 dkg reszelt torma,
• 1,5 dl tejszín,
• 2-3 fej hagyma,
• só,
• kevés friss gyömbér
kevés friss gyömbér

Elkészítés:
Elkészítése: A csirkét daraboljuk fel, tegyünk lábasba, öntsünk rá vizet, hogy ellepje, sózzuk. Ezután tegyük bele a tormát, a mandulát, éa a negyedekbe vágott hagymákat. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, és lassú tűznél főzzük 50 percig. Vegyük ki a húsokat, a főzőlét pedig turmixoljuk össze. Reszeljünk bele egy kis gyömbért, adjuk hozzá a tejszínt, és a szószt öntsük a húsra. Héjában főtt burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirkeragu leves » Brokkolis csirkemell » Sült csirke alufóliában » Sajtos csirke
» Tárkonyos csirkeragu leves » Tepsis csirkés csusza » Spontán csirke (gyors) » Sajtmártásos csirke
» Fokhagymás csirkecombok » Csőben sült currys csirke » Olaszos csirke » Pikáns csirkecombok
» Ezersziget csirkesaláta » Francia csirke citromosan » Csirke toledói módra » Torta csirkemlleből


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.