Tutireceptek.hu fejléc

Angol puncs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0.5 l tej
0.4 l tejszín
10-12 dkg Rama(kb egy fél kocka)
8-10 evőkanál cukor
2 cs vaníliás cukor
2 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor
2 tojássárgája
1 csomag babapiskóta
kevés rum vagy aroma
befőtt meggy
10 dkg mazsola
10 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj
tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:
2dl tejben elkeverjük a pudingprt és a tojássárgát.
A többi tejet a cukorral, vaníliás cukorral, tejszínnel és a margarinnal velfőzzük. Amikor fő lassan belecsorgatjuk a pudingos keveréket és krémmé főzzük.
Egy tál vagy jénai aljára babapiskótát rakunk, meglocsoljuk rumos tejjel vagy rumos meggylével. Megszórjuk rumba áztatott mazsolával, meggybefőttel és cukrozott narancshéjjal. A krém felét ráöntjük, majd megint piskóta és a többi hozzávaló, végül a krém másik fele. Tetejét cukrozott narancshéjjal meghintjük. Hűtőben néhány óra alatt lehűl és összeérnek az ízek. Tejszínhabbal tálaljuk.

Tanácsok:
Több apró tálkába is szétoszthatjuk, de mivel tejszínhab megy a tetejére úgy is jó, ha nagyobb edényben van és abból szedünk.
A piskótákat jól locsoljuk meg, hogy ne legyen száraz, de az sem jó, ha tocsog a lében.


A receptet beküldte: Zelma68


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angol sütemény » Banángolyók » Puncsos szelet » Angol Crumble
» Mangolite » Angol máj » Puncsos-habos piskótatorta » Kedvenc banángolyó
» Borpuncs » Angolos sült burgonya » Kókuszos-puncsos alagút » Puncsízű pudingos süti
» Almapuncs tejszínnel » Angol szelet manduli módra » Mángoldos pite » Tojásos puncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.