Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Apró olajos gombafejek recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
egy adaghoz: 50 dkg. megtisztított apró gombafej szár nélkül (csiperke, lila tönkű pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.), 1 evőkanál sertészsír, só, 2 dl. étolaj

Elkészítés:
Gombafejeket alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edényben 2 evőkanál sertészsír, só és annyi víz hozzáadásával amennyi ellepi feltesszük főni. Ha két részletben csináljuk, akkor adagonként 25 percig, ha egyszerre akkor 35 percig pároljuk, majd az előre elkészített sterilizált csavaros üvegekbe töltjük. Fontos, hogy a lé ellepje. Ekkor minden üvegbe egy ujjnyi vastagon olajat töltünk. Azonnal lezárjuk és nedves gőzben az üvegeket kigőzöljük. Száraz, hűvös helyen tárolva sokáig eláll. Felhasználhatjuk levesnek, pörköltnek, tölteléknek tetszés szerint.

Tanácsok:
Általában a tömör, kemény húsú gombák erre a legalkalmasabbak.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött gombafejek » Olajos halkrém » Olívaolajos fokhagyma » Almás olajoshal saláta
» Gombafejek rakva » Olajos halas szendvicskrém » Olajos kuglóf » Olajos kifli
» Túróval töltött gombafejek » Töltött gombafejek rántva » Olajos piskóta gyümölccsel » Olajos gomba
» Hússal töltött gombafejek » Gombafejek sajtkrémmel » Részeges gombafejek » Olajos mag-tej


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.