Tutireceptek.hu fejléc

Apró olajos gombafejek recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
egy adaghoz: 50 dkg. megtisztított apró gombafej szár nélkül (csiperke, lila tönkű pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.), 1 evőkanál sertészsír, só, 2 dl. étolaj

Elkészítés:
Gombafejeket alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edényben 2 evőkanál sertészsír, só és annyi víz hozzáadásával amennyi ellepi feltesszük főni. Ha két részletben csináljuk, akkor adagonként 25 percig, ha egyszerre akkor 35 percig pároljuk, majd az előre elkészített sterilizált csavaros üvegekbe töltjük. Fontos, hogy a lé ellepje. Ekkor minden üvegbe egy ujjnyi vastagon olajat töltünk. Azonnal lezárjuk és nedves gőzben az üvegeket kigőzöljük. Száraz, hűvös helyen tárolva sokáig eláll. Felhasználhatjuk levesnek, pörköltnek, tölteléknek tetszés szerint.

Tanácsok:
Általában a tömör, kemény húsú gombák erre a legalkalmasabbak.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olajos kifli » Tökmagolajos saláta » Töltött gombafejek sütve » Olajos kuglóf
» Olívaolajos fokhagyma » Olajos piskóta gyümölccsel » Olajos gomba » Töltött gombafejek rántva
» Töltött gombafejek » Gombafejek rakva » Részeges gombafejek » Olajos paprika(Savanyúság)
» Olajos halkrém » Töltött gombafejek II. » Sült gombafejek fűszeresen » Almás olajoshal saláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.