Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Apró olajos gombafejek recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
egy adaghoz: 50 dkg. megtisztított apró gombafej szár nélkül (csiperke, lila tönkű pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.), 1 evőkanál sertészsír, só, 2 dl. étolaj

Elkészítés:
Gombafejeket alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edényben 2 evőkanál sertészsír, só és annyi víz hozzáadásával amennyi ellepi feltesszük főni. Ha két részletben csináljuk, akkor adagonként 25 percig, ha egyszerre akkor 35 percig pároljuk, majd az előre elkészített sterilizált csavaros üvegekbe töltjük. Fontos, hogy a lé ellepje. Ekkor minden üvegbe egy ujjnyi vastagon olajat töltünk. Azonnal lezárjuk és nedves gőzben az üvegeket kigőzöljük. Száraz, hűvös helyen tárolva sokáig eláll. Felhasználhatjuk levesnek, pörköltnek, tölteléknek tetszés szerint.

Tanácsok:
Általában a tömör, kemény húsú gombák erre a legalkalmasabbak.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött gombafejek II. » Olajos paprika(Savanyúság) » Tökmagolajos saláta » Almás olajoshal saláta
» Olajos gomba » Olajos kuglóf » Olajos halas szendvicskrém » Töltött gombafejek rántva
» Olajos kakaós » Hússal töltött gombafejek » Olajos kifli » Olajos piskóta gyümölccsel
» Olajos halkrém » Gombafejek rakva » Túróval töltött gombafejek » Részeges gombafejek


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.