Tutireceptek.hu fejléc

Olajos gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. apróbb erdei gomba,
2 evőkanál zsír,
1 dl. olaj,


Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, sózzuk és forró zsíron kissé megpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 15 - 20 percig lassú tűzön pároljuk. Ekkor forrón üvegbe töltjük úgy, hogy a lé ellepje.A tetejére olajat öntünk. Az üvegeket lezárva nedves gőzben kb. 40 -50 percig pároljuk.
Ételek készítéséhez alkalmas.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-sonkás gombaleves » Töltött gombafejek rántva » Diétás gombás husi » Gombás juhtúrós krumpli
» Húsos, gombás fasirt » Gombakrokett » Gombás rakott borda » Gombás hagymaleves
» Gombás-cukkinis fasírt » Gombás-sajtos lecsó » Gombás virslisaláta » Rizottó gombásan
» Juhtúrós gombasaláta » Göcseji gombaleves » Gombás szarvas-steak » Gombás rakott tál sütőben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.