Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Olajos gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. apróbb erdei gomba,
2 evőkanál zsír,
1 dl. olaj,


Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, sózzuk és forró zsíron kissé megpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 15 - 20 percig lassú tűzön pároljuk. Ekkor forrón üvegbe töltjük úgy, hogy a lé ellepje.A tetejére olajat öntünk. Az üvegeket lezárva nedves gőzben kb. 40 -50 percig pároljuk.
Ételek készítéséhez alkalmas.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdei gombás lapcsánka » Svéd gombasaláta » Gombapörkölt egyszerűen » Gombás-kolbászos tészta
» Erdei gomba székelyesen » Olajos piskóta gyümölccsel » Korhelyleves gombával » Rókagombás cukkini
» Gombás tepsis burgonya » Paradicsomos Gombasaláta » Gombagombóc » Gombafánk
» Gombás-tejszínes szendvics » Részeges gombafejek » Gombás-tejfölös hús » Tojásos-lecsós gomba


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.