Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Olajos gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. apróbb erdei gomba,
2 evőkanál zsír,
1 dl. olaj,


Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, sózzuk és forró zsíron kissé megpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 15 - 20 percig lassú tűzön pároljuk. Ekkor forrón üvegbe töltjük úgy, hogy a lé ellepje.A tetejére olajat öntünk. Az üvegeket lezárva nedves gőzben kb. 40 -50 percig pároljuk.
Ételek készítéséhez alkalmas.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csirkemáj almával » Párolt gomba » Gomba pasteda » Tejszínes gombaleves
» Rakott gomba másképp » Gombás rizspogácsa » Juhtúrós töltött gomba » Gombasaláta másképp
» Rókagombás omlett » Csirkés-gombás fussili » Gombás táskák » Gombás párizsi
» Jégsaláta gombával » Gombás vaddisznóragu » Töltött gomba a mikróból » Rizses gombaleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.