| Árpagyöngy /gersli/ felfújt receptReform ételek Hozzávalók: 40 dkg árpagyöngy /gersli/ 4 dl tej 4 egész tojás 16 dkg cukor 10 dkg vaj 2 cs. vaníliás cukor 5 dkg mazsola egy citrom reszelt héja csipetnyi só dzsem vagy málnaszörp Elkészítés: Jól megmosom az árpagyöngyöt, majd felhasználás előtt legalább 8-10 órával beáztatom hideg vízben, majd leszűröm és először kevés sós vízben elkezdem főzni, közben a tejet is hozzáadom. Amikor megpuhul, hagyom hűlni. /ha kellő ideig áztatjuk, viszonylag gyorsan 15-20 perc alatt megfő/. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, ízesítem a citrom reszelt héjával, mazsolával és a vaníliáscukorral. Összekeverem az árpagyönggyel és a felvert tojásfehérjével. Kivajazott tepsiben sütöm. Kockákra vágva barackdzsemmel tálalom, de nagyon finom málnaszörppel is, kinek kinek kedve szerint. Tanácsok: Fotó megtekinthető a naplóm 727-es bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |