Tutireceptek.hu fejléc

Árpagyöngy /gersli/ felfújt recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
40 dkg árpagyöngy /gersli/
4 dl tej
4 egész tojás
16 dkg cukor
10 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor
5 dkg mazsola
egy citrom reszelt héja
csipetnyi só
dzsem vagy málnaszörp

Elkészítés:
Jól megmosom az árpagyöngyöt, majd felhasználás előtt legalább 8-10 órával beáztatom hideg vízben, majd leszűröm és először kevés sós vízben elkezdem főzni, közben a tejet is hozzáadom.
Amikor megpuhul, hagyom hűlni.
/ha kellő ideig áztatjuk, viszonylag gyorsan 15-20 perc alatt megfő/.
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, ízesítem a citrom reszelt héjával, mazsolával és a vaníliáscukorral.
Összekeverem az árpagyönggyel és a felvert tojásfehérjével.
Kivajazott tepsiben sütöm.
Kockákra vágva barackdzsemmel tálalom, de nagyon finom málnaszörppel is, kinek kinek kedve szerint.

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a naplóm 727-es bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás túrófelfujt » Húsfelfújt » Szilvafelfújt » Rizsfelfújt ízesítve
» Spenótfelfújt » Újabb túrófelfújt » Zöldséges árpagyöngyleves » Fahéjas zsemlefelfújt
» Árpagyöngy leves » Meggyes túrófelfújt » Túrófelfújt » Meggyes-csokis felfújt
» Felfújt rukkolásan » Rizsfelfújt » Zabpelyhes felfújt » Sajtfelfújt 1.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.