Tutireceptek.hu fejléc

Húsfelfújt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 dkg vaj
5 dkg liszt
fél liter tej
4 tojás
12 dkg darált sertéshús

őrölt bors

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, a habverővel belekeverjük a lisztet, a langyos tejet, és egyszer felforraljuk, ügyelve, hogy sima maradjon. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a darált sertéshúst, sót, borsot, s végül a tojások kemény habbá vert felét. Kivajazott, tisztezett tűzálló tálba tesszük, amit csak félig töltsünk meg, mert sütést közben felemelkedik. Előmelegített sütőben kis lángon 25 percig sütjük. Még könnyebb, ha forró vízzel telt edénybe állítjuk a tűzálló tálat vagy tortaformát, és így tesszük sütőbe. A vagdalt húshoz hasonlóan kinálhatjuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Csak18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhahúsfelfújt » Csőben-csirke » Königsbergi húsgolyók » Gombás husi
» Székely pulykacomb » Diétás gombás husi » Ízletes fasírt » Tejszínes csirkemell II.
» Baconba göngyölt virsli » Inyenc csirkecomb » Rizses-gombás sült csirke » Kolbász lengyel mártással
» Borjújava dubarry-módra » Tepsis tarja b-anya módra » Kínai illatos omlós csirke » Saslik ínyenc módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.