Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsfelfújt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 dkg vaj
5 dkg liszt
fél liter tej
4 tojás
12 dkg darált sertéshús

őrölt bors

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, a habverővel belekeverjük a lisztet, a langyos tejet, és egyszer felforraljuk, ügyelve, hogy sima maradjon. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a darált sertéshúst, sót, borsot, s végül a tojások kemény habbá vert felét. Kivajazott, tisztezett tűzálló tálba tesszük, amit csak félig töltsünk meg, mert sütést közben felemelkedik. Előmelegített sütőben kis lángon 25 percig sütjük. Még könnyebb, ha forró vízzel telt edénybe állítjuk a tűzálló tálat vagy tortaformát, és így tesszük sütőbe. A vagdalt húshoz hasonlóan kinálhatjuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Csak18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhahúsfelfújt » Sertésmáj gombával » Fehérboros csirke » Rozmaringos csirkemáj
» Ramada csirke » Sárgarépás csirkemell » Ászokpalacsinta » Tatár bifsztek
» Sertéskaraj pásztor módra » Uborkás marhahús tásztával » Diós csirke cukkiniágyon » Rizseshús másképp
» Bécsi bélszín » Sörben sült gombócok » Fűszeres karaj szeletek » Sajtos csirke római tálba


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.