Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ászokpalacsinta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db füstölt csülök,
6 db tojás,
100 g liszt,
100 g zsemlemorzsa,
2 dl olaj

A palacsintához:
350 g liszt,
3 db tojás,
6 dl tej,
150 g zsír,
5 g só

Elkészítés:
A lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel csomómentesre eldolgozzuk, aztán az elkészült palacsintatésztából- az olvasztott zsír felhasználásával- megsütjük a palacsintákat. A füstölt csülköt előkészítjük és kiáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor megfőtt, kicsontozzuk, a húst ledaráljuk. Héjában megfőzünk 4 tojást, sárgájukat a ledarált húshoz adjuk, ha szükséges ízesítjük, majd a megsütött palacsintákba töltjük, aztán két végüket felhajtva, a palacsintákat feltekerjük.
Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártva bundázzuk, majd forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor bő zsírban sült burgonyát és tartármártást adunk hozzá.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött stefánia » Pezsgős csirke » Sonkás-zsályás sertéskaraj » Virsli (tavaszi) pörkölt
» Marengói csirkecomb » Fűszeres báránycomb » Töltött tarja » Csőbensült pulykamell
» Csirkemell citrommártásban » Brokkolis-karfiolos csirke » Gombás csirkemell 2 főre » Reszteltmáj velővel
» Csirke fajitas » Nyúl chasseur (vadász) módra » Bazsalikomos pulyka » Csirkekuglóf


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.