Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-juhtúrós csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db közepes nagyságú csirke
10 dkg juhtúró
2 dl tejföl
1 fej hagyma
1 nagy csomó friss kapor
1ek. liszt
kb. 3 ek.olaj
só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
A feldarabolt csirkét mindenhol besózom, borsozom. Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztom, és ráteszem a csirkedarabokat. Mindkét oldalukat jól átsütöm, majd 2 dl víz-liszt-teföl keverékét aláöntöm. Rászórom a nagyon finomra vágott kaprot, és gyakran megkeverve puhára párolom. Amikor a csirke megpuhult, a húsdarabokat szépen sorba egymás mellé teszem egy tűzálló tálba, nyakon öntöm őket a mártással és rámorzsolom tetejükre a juhtúrót. csak annyi időre tolom be a sütőbe, míg a juhtúró ráolvad. Kivéve a sütőből még egy kis kaporral, és paradicsomkarikákkal díszítem.

Tanácsok:
Kicsit maceránsnak tűnhet az elkészítés, de ez csak a látszat, és a végeredmény nagyon finom!


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás csirke » Tavaszi csirkebrassói » Színes rizses csirke » Boros csirkecombok
» Csirkemell pehelybundában » Olasz rakott csirke » Mustáros-tejfölös csirke » Sóban sült csirke 2.
» Sült csirke rizzsel főzve » Csirkemell almával » Csirkemájpörkölt, borsóval » Cordon bleu csirkemell
» Nyári csirkeleves babbal » Rakott csirkemell baconnel » Csirkesaslik grillezőknek » Hamis vadas csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.