Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aszpikos hidegtál recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 db főtt tojás
1 db (piros) kaliforniai paprika
1 db alma
1 kisebb fej lila hagyma
1 db csemege uborka
3 dl víz
1 zacskó étkezési zselatin
1 leveskocka
1 kis tubus majonéz

Elkészítés:
Egy őzgerinc formát hideg vízzel kiöblítünk, kibéleljük folpackkal. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. A vizet a leveskockával felforraljuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint, ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tubus majonézet. Belekeverjük a zöldségeket, a formába öntjük az egészet, majd a folpack lelógó részivel betakarjuk. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Utána szeletelhetjük.

Tanácsok:
Sózni nem kell! A zselatinnal már nem szabad forralni! A majonéz simára keveréséhez a gépi habverőt szoktam használni. Aki nem ehet majonézet, szerintem simán kihagyhatja. Ha nincs otthon kaliforniai paprika, a sárga is éppúgy megfelel...

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: tünkány


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vendégváró hidegtál » Húsvéti aszpikos tojás » Aszpikos dekoratív tojás » Aszpikos vegyes zöldség
» őzgerinces hidegtál » Egyszerű hidegtál » Aszpikos nyelv » Aszpikos finomság
» Aszpikos sonkatekercs » Aszpikos szivárvány saláta » SUBA (orosz hidegtál) » Aszpikos sonka
» új aszpikos vegyes zöldség » Gyors falafel » Spenót ricottával » Tökananász


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.