| Húsvéti aszpikos tojás receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 ek zselatinpor 1 dl hideg víz 10 üres tojáshéj 1/2 sárga és 1/2 piros színű paprika csíkokra vágva 15 dkg sonka csíkokra vágva pár szem olajbogyó felaprítva vagy félbevágva konzerv kukorica és zöldborsó 4 dl világos tyúkhúsleves petrezselyem Elkészítés: Nagyon egyszerű az elkészítése! Röviden: A tojások szélesebbik felét a tetején feltörjük, a belsejüket kiöntjük, megtöltjük a töltelékkel, majd a felöntjük a zselés húslevessel és a tojástartóba állítva behűtjük. Másnap a héjjat leszedve megfordítva tesszük a tojásokat egy tálra és úgy kínáljuk. Részletesen: Először a zselatint egy tálba tesszük, leöntjük a vízzel és 1 órát hagyjuk duzzadni. Közben, a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle és a petrezselyem levelekből 1-1-et a tojások aljára (a vékonyabbik felére, mert ez lesz majd kihűlés után a teteje) teszünk, majd a többi hozzávalóból is pakolunk rá és beleállítjuk a tojástartóba. Amikor a zselatin megduzzadt, kiemeljük a vízből és feloldjuk a forró húslevesben. Ráöntjük a tojáshéj tetején lévő lyukon a töltelékre a húslevest és betesszük a hűtőbe a tojásokat egy éjszakára. Amikor a zselé megszilárdult, törjük fel a héjat és vegyük ki a zselés tojást. Megfordítva tálra téve kínáljuk. A receptet beküldte: CSIPOLINO Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |