Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti aszpikos tojás recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 ek zselatinpor
1 dl hideg víz
10 üres tojáshéj
1/2 sárga és 1/2 piros színű paprika csíkokra vágva
15 dkg sonka csíkokra vágva
pár szem olajbogyó felaprítva vagy félbevágva
konzerv kukorica és zöldborsó

4 dl világos tyúkhúsleves
petrezselyem

Elkészítés:
Nagyon egyszerű az elkészítése!
Röviden:
A tojások szélesebbik felét a tetején feltörjük, a belsejüket kiöntjük, megtöltjük a töltelékkel, majd a felöntjük a zselés húslevessel és a tojástartóba állítva behűtjük.
Másnap a héjjat leszedve megfordítva tesszük a tojásokat egy tálra és úgy kínáljuk.

Részletesen:
Először a zselatint egy tálba tesszük, leöntjük a vízzel és 1 órát hagyjuk duzzadni.
Közben, a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle és a petrezselyem levelekből 1-1-et a tojások aljára (a vékonyabbik felére, mert ez lesz majd kihűlés után a teteje) teszünk, majd a többi hozzávalóból is pakolunk rá és beleállítjuk a tojástartóba.

Amikor a zselatin megduzzadt, kiemeljük a vízből és feloldjuk a forró húslevesben.
Ráöntjük a tojáshéj tetején lévő lyukon a töltelékre a húslevest és betesszük a hűtőbe a tojásokat egy éjszakára.
Amikor a zselé megszilárdult, törjük fel a héjat és vegyük ki a zselés tojást.
Megfordítva tálra téve kínáljuk.


A receptet beküldte: CSIPOLINO


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lengyel tojás » Szalonnás-tojásos pite » Kaszinótojás 2 » Sajtos tojásos kifli
» Sajtos tojástekekercs » Karfiolpörkölt tojással » Tojás nélküli néger » Sóskaleves főtt tojással
» Diós kifli (tojás nélkül) » Tojasos kalacs » Skót tojás » Tojásos meleg szendvics
» Spenótos töltött tojás » Húsvéti bárányragu » Húsvéti rakott csirkemell » Tojás zsemlében sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.