Tutireceptek.hu fejléc

Avokádós karalábé főzelék recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 zsenge karalábé
2 avokádó
1 vöröshagyma
2-3 evőkanál kókuszolaj
5 dl zöldségalaplé (ha nincs, a karalábé héjából 10 perc alatt főzhetünk)
20 dkg Totu krém extra (paleo tejföl)
1 csokor petrezselyem
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál citromlé
só, törött bors

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre fonnyasztjuk a felforrósított zsíron. Hozzáadjuk a kockára vágott karalábét. Felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi. Addig főzzük, amíg majdnem puhává nem válik (10-12 perc). Hozzáadjuk a totu krém extrát, és egyet forralunk rajta. Az egyik avokádót 2-3 merőkanálnyi főzelékkel krémesre turmixoljuk, a főzelékhez öntjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük citromhéjjal, citromlével és a finomra vágott petrezselyemmel. Hozzáadjuk a megmaradt avokádót kockákra vágva. Felforraljuk után már fogyasztható is.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklafőzelék almával » Lencsefőzelék1. » Karalábés rakott hús » Finomfőzelék (szerintem)
» Sütőtök főzelék » Bundás karalábé » Krumplifőzelék » Céklafőzelék csirkemellel
» Hagymafőzelék » Csirkés avokádósaláta » Burgonya főzelék, másként » Kelkáposztafőzelék
» Brokkolifőzelék 1 » Borsófőzelék másképp » Hamis töltött karalábé » Rakott karalábé rizzsel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.