Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizses tonhalsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 személyre:
20 dkg hosszú szemű rizs
1 csomó (kb. 12 dkg) újhagyma
1 piros húsú paprika (kb. 25 dkg)
2 doboz (185g) tonhalkonzerv saját levében
1/2 csokor metélőhagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld
2,5 dl tejföl
3 evőkanál magos mustár
csipetnyi cukor
7 dkg fekete olajbogyó

frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:
A rizst 4dl sós vízben, fedő alatt, alacsony hőfokon a forrástól számítva kb. 20 perc alatt megpároljuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk. A tonhalat lecsöpögtetjük, majd villával darabokra szedjük. A metélőhagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A tejfölt sóval, borssal, mustárral, cukorral ízesítjük. A rizst hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, majd az olajbogyóval, a tonhaldarabokkal, a paprikakockákkal és az újhagymával összekeverjük. Meglocsoljuk a mustáros tejföllel, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel, és óvatosan összekeverjük. Fogyasztás előtt fél órát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Tanácsok:
Ötlet: A fogyókúrázók a tejföl helyett használjanak zsír- és kalóriaszegény joghurtot a mustáros mártáshoz.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: HeckGina


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses citromleves » Répás-rizses édesség » Pácolt hús rizses körettel » Diétás rizses kuglóf
» Rizses rétes » Tepsis rizses hús » Rizses csokigolyó » Meggyes - rizses szelet
» Zöldborsós rizses csirke » Tonhalsaláta I. » Rizses gomba bácskai módra » Rizses gombaleves
» Tejes-rizses muffin » Rizses vacak á'la Szaszi » Rizses rakott spárga » Rizses szelet


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.