Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Barackos "máglyarakás" - ahogy mi szeretjük:) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 zsemle
kb. 1 liter tej
6-7 tojás
1 üveg barackbefőtt szépen felszeletelve (lehet konzerv is)
cukor
darált dió (ízlés szerint, akár el is hagyható)
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A zsemlét kockákra vágjuk, és szépen elegyengetjük egy nagy tűzálló edény alján. Közben 1/2 liter tejet felforralunk ízlés szerinti cukorral (én 3-4 evőkanállal szoktam beletenni). Ha a tej felforrt, leforrázzuk vele a zsemlekockákat.
Szépen befedjük az egészet a szeletekre vágott barackkal és meghintjük egy kis darált dióval.
Ezután a tojások sárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, és hozzáadunk annyi tejet, hogy jó folyós masszát kapjunk.
A tojásos masszát szépen eloszlatjuk a "rakáson", majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét is két vaníliás cukorral. Ezután a habot is rásimítjuk és szép rózsaszínre sütjük közepes erősségű sütőben.

Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: freshlinda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenót - Ahogy én csinálom » Kajszibarackos pite » Túrós-sárgabarackos » Bögrés barackos
» Sárgabarackos párnák » Túrós barackos pite » Őszibarackos túródesszert » Barackos batyu pudinggal
» Sárgabarackos clafoutis » Szivárványos-barackos rizs » Barackos-mákos » Sárgabarackos muffin
» Túrós-barackos torta » Barackos kifli » Sárgabarackos habos » Őszibarackos túrótorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.