Tutireceptek.hu fejléc

Barackos karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet kicsontozott karaj,
5 dkg vaj,
15 szem sárgabarack,
csipetnyi szerecsendió,
só,
bors.

Elkészítés:
A hússzeleteket lemossuk, papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet, vékony szeletekre kiverjük, besózzuk, és frissen őrölt fekete borssal enyhén meghintjük. Serpenyőben vajat hevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. A barackokat egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd szűrőkanállal kiemeljük, hideg vízzel leöblítjük, és a héját könnyedén lehúzzuk. Kettétörjük, a magot eltávolítjuk. A hússzeleteket kivajazott serpenyőbe tesszük, befedjük fél barackokkal, meglocsoljuk a sütésből visszamaradt zsiradékkal, megszórjuk szerecsendióval, és a sütőben 160 fokon 15 percig tovább sütjük, amíg a barackok kicsit rásülnek a hús tetejére. Mazsolás rizzsel kínáljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás karaj » Barackos kifli » Karajcsíkok fügés raguval » Barackos sütemény
» Mustáros karajszeletek » Tejszínes mustáros karaj » Fokhagymás karaj » Karaj bundában
» Sült báránykaraj » Barackos pulykamell » Barackos szelet Emy módra » Töltött, göngyölt karaj
» Birsalmás sertéskaraj » Túrós-barackos tekercs » Őszibarackos krémtúró » Sajtos rakott karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.