Tutireceptek.hu fejléc

Bárány leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
-egy egész báránytüdő, szív, máj, nyelv
-1 kg csontos bárányhús (a nyaki részből és az oldalasból)
-2-2 kisebb sárgarépa és petrezselyemgyökér
-2-3 dl tejföl
-2-3 evőkanál liszt
-egy kiskanál só
-8-10 szem fekete bors
-egy kis csokor petrezselyem (vagy zellerlevél), apróra vágva
a tálaláshoz: főtt tojás

Elkészítés:
A 2x2 centis darabokra vágott belsőségeket és a húst kb. 3 liter vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Mikor fölforrt, habját leszedjük, hozzáadjuk a szemes borsot, a sót és az ujjnyi darabokra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Amikor a húsok megfőttek, a levest a tejföllel elkevert rántással berántjuk. Egy kis ideig még kavargatva főzzük, majd tetejét petrezselyemzölddel vagy vágott zellerlevéllel megszórjuk. A főtt tojásokat vékonyan fölszeleteljük, a tányérokba elosztjuk, és rámerjük a forró levest.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanykás krumplileves » Rizses krémleves » Patiszon leves » Tarhonya leves
» Tejszínes eperleves » Sajtos fokhagymaleves » Hideg uborkaleves » Hideg eperkrémleves
» Egri húsgombócleves » Diétás zellerkrémleves » Vaníliás almaleves » Kapros juhtúróleves
» Marha farok leves » Currys szárnyasleves » Bolgár raguleves » Borsós raguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.