Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bárány leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
-egy egész báránytüdő, szív, máj, nyelv
-1 kg csontos bárányhús (a nyaki részből és az oldalasból)
-2-2 kisebb sárgarépa és petrezselyemgyökér
-2-3 dl tejföl
-2-3 evőkanál liszt
-egy kiskanál só
-8-10 szem fekete bors
-egy kis csokor petrezselyem (vagy zellerlevél), apróra vágva
a tálaláshoz: főtt tojás

Elkészítés:
A 2x2 centis darabokra vágott belsőségeket és a húst kb. 3 liter vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Mikor fölforrt, habját leszedjük, hozzáadjuk a szemes borsot, a sót és az ujjnyi darabokra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Amikor a húsok megfőttek, a levest a tejföllel elkevert rántással berántjuk. Egy kis ideig még kavargatva főzzük, majd tetejét petrezselyemzölddel vagy vágott zellerlevéllel megszórjuk. A főtt tojásokat vékonyan fölszeleteljük, a tányérokba elosztjuk, és rámerjük a forró levest.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadraguleves bográcsban » Savanyú krumplileves » Vitamin leves » Tisztító leves.
» Sült-paradicsom leves » 10 perces ananászleves » Sáfrányos hagymaleves » Hagymaleves húsgombóccal
» Halleves horvát módra » Kolbászleves 1. » Borleves másik változata » Becsináltleves
» Gyöngytyúkleves » Friss gombaleves » Tejleves legegyszerűbben » Csirkés sóskaleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.