Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Meggyleves vörösboros recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre

1 kg magozott meggy
8 dl víz
2 rúd fahéj
1 dl száraz vörösbor
2 dl tejszín
4 ek cukor
2 tk mandula aroma
2 ek szeletelt mandula

Elkészítés:
Miután túlesünk a meggymagozás megunhatatlan műveletén, egy nagy fazékba 8 dl vizet öntünk a meggyre (kb. pont elfedi), beleszórjuk a cukrot és a fahéjat, hozzáadjuk a vörösbort, és forrástól számítva, 10 percig főzzük alacsony lángon.
Ezután kimerünk két nagy merőkanálnyi meggyet belőle (pont annyit, hogy normális sűrűségű legyen a leves, különben nagyon "tömött" a meggytől), és azt botmixerrel pürésítetjük, hozzákeverjük a tejszínt, és visszaöntötjük a leveshez. Hozzáadjuk a mandula aromát is, és utána még egyet forralunk rajta.
A hűtés már több időt vesz igénybe, mint maga a leves. (Én először a mosogatótálba szoktam állítani a fazekat hideg vízbe, így hamarabb lehűl annyira, hogy be lehessen tenni a hűtőbe, mint ha csak kint hagynánk a tűzhelyen. Kb. 3 órát lehet számolni a hűtéssel, ha tényleg hidegen szeretnénk enni. :)
Tálalás előtt a szeletelt mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és rászórjuk a levesre.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros körte » Vörösboros vadpörkölt » Gombás vörösboros tokány » Vörösboros pontyfilé
» Vörösboros csirke » Meggyleves X. » Vörösboros sonkakocsonya » Vörösboros bodzabogyó íz
» Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros puncs » Vörösboros libamell » Az Én meggylevesem
» Vörösboros szarvaspörkölt » Vörösboros puncstorta » Hideg meggyleves mentával » Tejszínes meggyleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.