Tutireceptek.hu fejléc

Meggyleves vörösboros recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre

1 kg magozott meggy
8 dl víz
2 rúd fahéj
1 dl száraz vörösbor
2 dl tejszín
4 ek cukor
2 tk mandula aroma
2 ek szeletelt mandula

Elkészítés:
Miután túlesünk a meggymagozás megunhatatlan műveletén, egy nagy fazékba 8 dl vizet öntünk a meggyre (kb. pont elfedi), beleszórjuk a cukrot és a fahéjat, hozzáadjuk a vörösbort, és forrástól számítva, 10 percig főzzük alacsony lángon.
Ezután kimerünk két nagy merőkanálnyi meggyet belőle (pont annyit, hogy normális sűrűségű legyen a leves, különben nagyon "tömött" a meggytől), és azt botmixerrel pürésítetjük, hozzákeverjük a tejszínt, és visszaöntötjük a leveshez. Hozzáadjuk a mandula aromát is, és utána még egyet forralunk rajta.
A hűtés már több időt vesz igénybe, mint maga a leves. (Én először a mosogatótálba szoktam állítani a fazekat hideg vízbe, így hamarabb lehűl annyira, hogy be lehessen tenni a hűtőbe, mint ha csak kint hagynánk a tűzhelyen. Kb. 3 órát lehet számolni a hűtéssel, ha tényleg hidegen szeretnénk enni. :)
Tálalás előtt a szeletelt mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és rászórjuk a levesre.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros bodzabogyó íz » Vörösboros puncstorta » Vörösboros vadpörkölt
» Vörösboros szederdzsem » Gombás-vörösboros gulyás » Boros meggyleves » Vörösboros csirkeragu
» Vörösboros pontyfilé » Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros eperleves » Meggyleves
» Vörösboros málnakrémleves » Fahéjas meggyleves » Vörösboros sült pulyka » Vörösboros puncs 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.