Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Barna galuska recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
15 dkg teljeskiőrlésű (tönköly)búzaliszt
1 tojás


Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban enyhén sós vizet forralunk. A kétféle lisztet átszitáljuk, összekeverjük. Amikor a víz már majdnem forr, a tojást felütjük egy kisebb tálba, elhabarjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 dl legyen. Megsózzuk. A tojásos vizet a liszthez öntjük, és elkeverjük. Galuskasűrűségű legyen a tészta, ha szükséges, teszünk még hozzá vizet. Nem szabad sokáig keverni a tésztát, épp csak addig, hogy összeálljon. A forrásban levő vízbe szaggatjuk, kifőzzük (kb. 4-5 perc). A megfőtt galuskákat szűrőkanállal kiemeljük a vízből, zsiradékban megforgatjuk, tálalásig melegen tartjuk.

Tanácsok:
4 adag lesz belőle

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 375 kcal
Szénhidráttartalom: 70 gramm
Zsírtartalom: 0,7 gramm

A receptet beküldte: komolyka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos, gombás galuska » Zellerleves barna rizzsel » Karalábégaluska » Céklaleves túrógaluskával
» Barna mézespite » Egyszerű barna süti » Vajgaluska » Sváb galuska
» Barna süti » Rest asszony galuskája » Rozspelyhes barna kenyér » Grízgaluska
» Somlói galuska » Tepsis húsos galuska » Barnasörös csirkeragu » Kefíres galuska


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.