Tutireceptek.hu fejléc

Barna galuska recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
15 dkg teljeskiőrlésű (tönköly)búzaliszt
1 tojás


Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban enyhén sós vizet forralunk. A kétféle lisztet átszitáljuk, összekeverjük. Amikor a víz már majdnem forr, a tojást felütjük egy kisebb tálba, elhabarjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 dl legyen. Megsózzuk. A tojásos vizet a liszthez öntjük, és elkeverjük. Galuskasűrűségű legyen a tészta, ha szükséges, teszünk még hozzá vizet. Nem szabad sokáig keverni a tésztát, épp csak addig, hogy összeálljon. A forrásban levő vízbe szaggatjuk, kifőzzük (kb. 4-5 perc). A megfőtt galuskákat szűrőkanállal kiemeljük a vízből, zsiradékban megforgatjuk, tálalásig melegen tartjuk.

Tanácsok:
4 adag lesz belőle

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 375 kcal
Szénhidráttartalom: 70 gramm
Zsírtartalom: 0,7 gramm

A receptet beküldte: komolyka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Norbis somlói galuska » Parajgaluska » Aranygaluska Anikó módra » Vajas borjúgaluska
» Daragaluska » Zellerleves barna rizzsel » Zöldségleves zabgaluskával » Sajtgaluska
» Sajtgaluska-leves » Barna-fehér linzer » Sváb galuska » Somlói galuska2
» Update somlói galuska » Aranygaluska borhabbal » Csontleves daragaluskával » Aranygaluska tejsodóval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.