| Barna galuska receptKöretek Hozzávalók: 15 dkg finomliszt 15 dkg teljeskiőrlésű (tönköly)búzaliszt 1 tojás só Elkészítés: Egy nagyobb lábosban enyhén sós vizet forralunk. A kétféle lisztet átszitáljuk, összekeverjük. Amikor a víz már majdnem forr, a tojást felütjük egy kisebb tálba, elhabarjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 dl legyen. Megsózzuk. A tojásos vizet a liszthez öntjük, és elkeverjük. Galuskasűrűségű legyen a tészta, ha szükséges, teszünk még hozzá vizet. Nem szabad sokáig keverni a tésztát, épp csak addig, hogy összeálljon. A forrásban levő vízbe szaggatjuk, kifőzzük (kb. 4-5 perc). A megfőtt galuskákat szűrőkanállal kiemeljük a vízből, zsiradékban megforgatjuk, tálalásig melegen tartjuk. Tanácsok: 4 adag lesz belőle Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 375 kcal Szénhidráttartalom: 70 gramm Zsírtartalom: 0,7 gramm A receptet beküldte: komolyka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |