Tutireceptek.hu fejléc

Barna sörös (!) sertéscsülök római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kg sertéscsülök
1/2 liter barna sör
5 dl tejföl
2 doboz szeleteltgomba-konzerv
4 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
ízlés szerint grill fűszerkeverék, só, kakukkfű

Elkészítés:
A római tálat 30 percre beáztatjuk a fedelével együtt.
A csülköt enyhén besózzuk, majd a grillfűszerrel és a kakukkfűvel bedörzsölve a hűtőben 4-5 órán át pihentetjük.
Az edény aljára rakjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, fokhagymát és a szeletelt gombát (az egyiket lé nélkül), majd rátesszük a csülköt. Ezután ráöntjük az üveg barna sört. Gázsütőben, közepes lángon kb. 90 percig pároljuk. Ezután megfordítjuk a csülköt, aláöntünk a másik gombaléből, amennyi szükséges, lefedjük, és további 60 percig pároljuk. Ezután ráöntjük a tejfölt, és még 15 percig visszatesszük a sütőbe.

Tanácsok:
Köretként sült hasábburgonya illik mellé.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jénai tálban sült bab » Sörös-tepertős pogácsa » Sörös párolt káposzta » Libamáj római tálban
» Csőtészta római módra II. » Barna husi » Barna süti » Tönköly félbarna kenyér
» Római ragu » Sertéscsülök pékné módra » Rozspelyhes barna kenyér » Kenyér sütőtálban
» Barna mézes pite » Sörös csirkecomb » Sajtos-barnarizses pite » Római tálban sült csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.