Tutireceptek.hu fejléc

Jénai tálban sült bab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg szárazbab
50 dkg füstölt oldalas
1 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 ek. piros paprika
1 nagyobb sárgarépa


Elkészítés:
A babot éjszakára vízbe áztatjuk. Az oldalast kisebb darabokra vagdossuk. A hagymát apróra vagdossuk. Egy nagy jénaiba öntjük a babot, ráreszeljük a répát, rátesszük a hagymát, a zúzott fokhagymát és a húst. Ha nem túl sós a hús, akkor megsózzuk. a tetejére szórjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel és lefedjük.
Sütőben 200 fokon 2-3 órát sütjük.

Tanácsok:
Ha nincs megfelelő méretű jénai, bármilyen más edényben elkészíthető, lényeg hogy sütés közben le legyen fedve.
Annyi vízzel öntsük fel, hogy legalább 2-3 újjnyi legyen a tetején mert a jénaiba utólag vizet önteni macerás. Ha mégis elforrja a levét és még nem puha a bab, akkor forró vizet lehet bele önteni.

Elkészítési idő: 200 perc

A receptet beküldte: monidavi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb római tálban » Tálban Főtt » Sült csülök Pataki tálban » Lecsó római tálban
» Sertéshava római tálban » Csirkemáj római tálban » Sajtos csirke jénaiban » Csirke római tálban
» Rizses csirke római tálban » Borjúsült római tálban » Libamáj római tálban » "Jénai" sertéssült
» Marha római tálban » Római tálban sült csülök » Római tálban sült csirke » Sündisznó (római tálban)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.