Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Jénai tálban sült bab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg szárazbab
50 dkg füstölt oldalas
1 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 ek. piros paprika
1 nagyobb sárgarépa


Elkészítés:
A babot éjszakára vízbe áztatjuk. Az oldalast kisebb darabokra vagdossuk. A hagymát apróra vagdossuk. Egy nagy jénaiba öntjük a babot, ráreszeljük a répát, rátesszük a hagymát, a zúzott fokhagymát és a húst. Ha nem túl sós a hús, akkor megsózzuk. a tetejére szórjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel és lefedjük.
Sütőben 200 fokon 2-3 órát sütjük.

Tanácsok:
Ha nincs megfelelő méretű jénai, bármilyen más edényben elkészíthető, lényeg hogy sütés közben le legyen fedve.
Annyi vízzel öntsük fel, hogy legalább 2-3 újjnyi legyen a tetején mert a jénaiba utólag vizet önteni macerás. Ha mégis elforrja a levét és még nem puha a bab, akkor forró vizet lehet bele önteni.

Elkészítési idő: 200 perc

A receptet beküldte: monidavi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj római tálban » Sajtos csirke jénaiban » Libamáj római tálban » Sült csülök Pataki tálban
» Tálban Főtt » Marha római tálban » Csirkecomb római tálban » Sertéshava római tálban
» "Jénai" sertéssült » Romai talban keszitett.. » Római tálban sült csülök » Sündisznó (római tálban)
» Rizses csirke római tálban » Húsos zöldség jénaiban » Lecsó római tálban » Kenyér sütőtálban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.