Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bazsalikomos lencsesaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
200g lencse
fél vöröshagyma
1 uborka
1 paradicsom
4-5 levél friss bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
só, bors

Elkészítés:
A lencsét hagyományos módon sós vízben megfőzöm és leszűröm, hideg vízzel leöblítem. Közben a hagymát apróra vágom, az uborkát és a paradicsomot kicsit nagyobbra, 1x1centis kockákra. A kihűlt lencsét összekeverem a zöldségekkel, sózom, borsozom, és az olívaolajat és balzsamecetet is belekeverem. A tetejét megszórom a tépett bazsalikommal.

Tanácsok:
A bazsalikomot nem szabad fémkéssel vágni, kézzel kell tépni, vagy kerámia késsel vágni.


A receptet beküldte: gribedli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bazsalikomos frittata » Bazsalikomos eperfagylalt » Lencsesaláta egyszerűen » Bazsalikomos csirkesaláta
» Szilveszteri lencsesaláta » Mustáros lencsesaláta » Bazsalikomos csirkemell » Almás lencsesaláta
» Virslis lencsesaláta » Újévi lencsesaláta » Bazsalikomos olaj » Lencsesaláta
» Lencsesaláta gombával » Bazsalikomos pulyka » Lencsesaláta Maris módra » Tojásos lencsesaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.