Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencsesaláta gombával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
90 g lencse
500 ml forró víz
300 g gomba
2 gerezd fokhagyma
2 csipet chili pehely
3 evőkanál olívaolaj
0.5 db citrom leve

bors

Elkészítés:
A lencsét a vízzel és pár csipet sóval felrakjuk főni egy edényben. Időnként megkevergetjük, ha szükséges, akkor öntünk hozzá még vizet. (kb 20-25 perc alatt puhára főzzük)
Miközben fő a lencse a gombákat felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk.
Egy serpenyőben, kevés olívaolajon elkezdjük megpirítani a gombaszeleteket. Kb. 10 percig pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipelyhet
Pár perc után hozzáfacsarjuk a citrom levét, adunk hozzá még kevés olívaolajat és borsot, pici sót, majd hozzákeverjük a lencsét is.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsesalátám » Mustáros lencsesaláta » Pirított csirke gombával » Sertésmáj gombával
» Sajtos csirkemell gombával » Masnitészta gombával » Lencsesaláta Maris módra » Gombával töltött tök
» Zúzaragu gombával » Parajkrokett gombával » Korhelyleves gombával » Lencsesaláta 2.
» Újévi lencsesaláta » Gombával töltött krumpli » Padlizsánragu gombával » Bársonyos csirke gombával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.