Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencsesaláta gombával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
90 g lencse
500 ml forró víz
300 g gomba
2 gerezd fokhagyma
2 csipet chili pehely
3 evőkanál olívaolaj
0.5 db citrom leve

bors

Elkészítés:
A lencsét a vízzel és pár csipet sóval felrakjuk főni egy edényben. Időnként megkevergetjük, ha szükséges, akkor öntünk hozzá még vizet. (kb 20-25 perc alatt puhára főzzük)
Miközben fő a lencse a gombákat felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk.
Egy serpenyőben, kevés olívaolajon elkezdjük megpirítani a gombaszeleteket. Kb. 10 percig pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a chilipelyhet
Pár perc után hozzáfacsarjuk a citrom levét, adunk hozzá még kevés olívaolajat és borsot, pici sót, majd hozzákeverjük a lencsét is.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos lencsesaláta » Masnitészta gombával » Bazsalikomos lencsesaláta » Tepsis husi gombával
» Lencsesaláta malachússal » Lencsesaláta 2. » Gombával töltött kellevél » Rakott csirkemell gombával
» Padlizsán gombával sütve » Jégsaláta gombával » Párolt káposzta gombával » Rakott kel gombával
» Lencsesaláta recept » Lencsesaláta Maris módra » Gombával töltött sonka » Gombával rakott cukkini


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.